Davet Yazısı


Günümüzde turizm, şüphesiz ülkemizin en önemli bacasız sanayi konumundadır. Bugün turizm girdilerine baktığımızda ülkemiz için çok önemli bir kaynak olduğu muhakkaktır. Türkiye’nin turizm açısından sahip olduğu tarihi, doğal, kültürel ve ekonomik potansiyel değerleri planlı ve verimli bir şekilde değerlendirmesi durumunda gelecek dönemlerde uluslar arası turizm hareketlerinden alacağı payın daha da yüksek olması kaçınılmazdır.

Türkiye’nin 4.Büyük şehri Bursa; ülkemizin en önemli sanayi havzalarından biridir. Tarih, inanç ve doğa turizmi bakımından yüzlerce destinasyona sahip yeryüzünde hala ‘şehir’ kimliğini koruyan müstesna şehirlerimizden biri olarak ülkesiyle birlikte 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu hedeflerimizin başında Bursa’nın sanayi ve tarım alanındaki güçlü konumunu, turizm ekonomisi ile de desteklemek gelmektedir.  İlimizin turizm çeşitliliğinden aldığı ciddi bir enerji var. İnşaallah ilin paydaşları ile beraber biz de, var olan bu enerjimizi ortaya koyarak, Bursa turizmi için önemli bir sinerji ortaya koymak için gayret ediyoruz. Bursa’ya değer katacak her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Her şeyden önce Bursa bir tarih kentidir. Dolayısıyla medeniyetler geçidinin cümle kapısıdır. Bursa’nın tarih kenti olması, tarih içerisinde şehre ait ne varsa hepsinin ön plana çıkartılması anlamına gelir. Bu bağlamda Bursa, termal kenttir, farklı inançlara kucak açan önemli destinasyonlara sahiptir. Ayrıca doğa turizmi, mağara turizmi Bursa’nın önemli hususlarından. Bursa turizminin ekonomik değer üretmesi için; kültür mirasına yatırımı teşvik ediyoruz; yerel mekânları ve hizmetleri destekleyerek ve yerel geleneklerin, önemli günlerin ve ürünlerin yaşamasını sağlayarak kentin turizmine yarar sağlamaya çalışıyoruz. Son yıllarda kongre merkezi, termal su, Dağyenice, yenilenen oteller bölgesine kadar ulaşımı sağlayan teleferiğimiz, deniz, hava ve tren ulaşımları, otoyol projesi gibi yatırımlar, hep Bursa’yı turizmde hak ettiği noktaya ulaştırmak adına yapılan önemli yatırımlardır.

2.Bursa Turizm zirvesi, Bursa turizmini geliştirmek adına ortaya konacak ortak aklın önemli bir buluşma organizasyonu olacaktır. Turizmin duayenlerini misafir edeceğimiz zirveye tüm paydaşların katılım ve katkılarını bekler, şimdiden Bursa turizmine değer katan herkese tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.


Münir KARALOĞLU
Bursa Valisi



8500 yıllık bir tarihe sahip, sayısız doğal ve kültürel zenginliklerle kuşanmış, Uludağ’ı, Karagöz ve Hacivat’ı, kestane şekeri, havlusu ve şeftalisi ile ünlenmiş, güzel ülkemizin en nadide şehirlerinden biri olan Yeşil Bursa, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli turizm ve sanayi kentlerinden birisidir.

Birçok özelliği ile tarihte bu denli öneme sahip olan Bursa’nın turizm faaliyetleri açısından da lokomotif şehirlerden biri olması yadsınamaz bir gerçektir. Bugün, deniz – kum – güneş avantajı ile yatak kapasitelerini dolduran otellere sahip yurt içindeki ve yurt dışındaki kentlerle rekabet etmek ancak, etkili bir kamu yönetimi ve turizmin öneminin bilincinde olan, etkili kurullara sahip, faaliyet planlarını oluşturmuş ve bu yönde sağlam adımlarla yürüyen turizm gönüllüleri ile birlikte mümkün olabilir.

Her geçen gün, tarihi mirasımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak için yaptığımız çalışmalarla ve kolay ulaşılabilir bir şehir olmak için gerçekleştirdiğimiz alternatif ulaşım planlarıyla Bursa’nın turistik bir cazibe merkezi olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Hiç şüphesiz, turizm gönüllüleri ile birlikte çıktığımız bu çok zorlu yolda ortak bir görüş dâhilinde hareket edilmesi tüm paydaşlara fayda sağlayarak işlerimizi kolaylaştıracaktır.

Bu doğrultuda, 2. Bursa Turizm Zirvesi’nin 18 – 19 Aralık 2015 tarihleri arasında Merinos AKKM’de yapılacağını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kamunun, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin birlik olarak masaya yatıracakları Bursa Turizminin gelişmesinde katkı sağlayacak herkesi Merinos AKKM’de görmekten onur duyarım.


Recep ALTEPE
Bursa Büyükşehir Belediyesi
Belediye Başkanı